ESITTELYSSÄ: PAJUSET THAIMAAN LÄHETYSTYÖSSÄ

Haastateltavana: Elizabeth Laine-Pajunen

Ketä perheeseenne kuuluu?

Perheeseemme kuuluu mieheni, Yrjö Pajunen, minä, Elizabeth Laine-Pajunen, ja poikamme Roderik Pajunen.

Missä asutte ja teette lähetystyötä?

Asumme tällä hetkellä Suomessa, Vantaalla, kun olemme tulleet Suomi jaksolle koronan takia.  Poikamme asuu tällä hetkellä Keuruulla, missä hän opiskelee Isossa Kirjassa lähi-opetuksessa, lähetyslinjalla.  Teemme lähetystyötä etä-yhteyksillä Thaimaahan tällä erin.

Millaista lähetystyötä teette?

Lähetystyömme on ollut pioneerityötä Thaimaassa, jossa olemme perustaneet uusia seurakuntia evankelioinnin kautta 40 vuoden ajan. Evankeliointi on tapahtunut etupäässä vuokratuissa katukappeleissa, minkä kautta on syntynyt seurakuntia, julistetun evankeliumin tuloksena. Olemme myös opettaneet englantia, musiikkia ja ompelua näissä keskuksissa, huomioiden näin myös yhteisöjen tarvetta kehittää näitä taitoja.  Uskovaisten kodeissa järjestetyt kotikokoukset ovat myös olleet monen uskomattomankin ihmisen kiinnostuksen kohteena. Erilaiset evankeliointikokoukset toreilla ja muissa julkisissa tiloissa ovat myös edesauttaneet evankeliumin eteenpäin viemisessä.  Muutamia kirkkorakennuksia olemme myös saaneet olla rakentamassa yhdessä thailaisten uskovien kanssa seurakuntien synnyttyä.

Mikä motivoi teitä tähän työhön?

Työmme motivoi Jeesuksen lähetyskäsky, joka kuuluu kaikille uskovaisille:  ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumi kaikille luoduille.” (Markus 16:15)  Jokainen, joka tulee Jeesuksen opetuslapseksi syntymällä uudesti Pyhän Hengen kautta, saa tehtäväkseen levittää hyvää sanomaa Jeesuksen ristintyöstä kaikille kansoille maan päällä.  Jos itse ei lähde lähetystyöntekijäksi toiseen maahan, voi tukea niitä, jotka lähtevät toiseen maahan evankelioimaan raha-avustuksilla ja rukousavulla.  Myös monia kansoja löytyy nykyjään Suomestakin maahanmuuttajien parista, joita voi evankelioida.  Emmekä tahdo unohtaa alkuperäisten suomalaisten evankeliointia myöskään, sillä olemme osa ”kaikkia luotuja”, joita tulee evankelioida yhtä hyvin.

Olisiko teillä jotain rukousaiheita, joita voimme muistaa?

Olemme yhteistyössä thailaisen seurakunnan kanssa, jonka perustimme Itä-Thaimaan Koratin lääniin. Toinen nimi tälle läänille ja kaupungille on Nakhonratchasima.  Siellä on aloitettu ympäristökylien evankeliointi viime vuonna ja ensimmäinen kohdekylä on nimeltä Khlong Krachaai -kylä.  Sieltä on nyt löytynyt yksi kristitty mies, joka on tuonut äitinsä myös kirkkoon.  Rukouksemme on, että tämän henkilön kotona ja joissakin muissa tiloissa voisi aloittaa evankeliointikokouksia siinä kylässä. Kirkkoa, joka aloitti tämän evankelioinnin, johtaa pastori Surachai perheineen, joka on tullut kauttamme uskoon yli 30 vuotta sitten siellä Koratissa ollessamme.

Toinen rukousaihe on pyytää pojallemme, Roderikille, johdatusta Jumalalta lähetystehtävässään sitten kun hän lopettaa opiskelunsa.  Jos Herra kutsuu hänet kanssamme takaisin palvelemaan Thaimaahan, niin kuin hän on jo monet vuodet palvellut kanssamme siellä, evankelioiden ja opettaen raamattua thai-kielellä siellä seurakunnissa, pyydämme Herralta myös hänelle kannatusrengasta, joka ottaisi vastuun hänen kannattamisestaan siinä työssä.  Roderik suoritti Thaimaassa myös yliopistotutkinnon eräässä yliopistossa ja siellä opiskellessa hän perusti ensimmäisen kristillisen opiskelijapiirin sinne.  Hän tarvitsee nyt rukousta johdatukselle tulevaisuuden suunnitelmiin.